måndag 18 maj 2015

Goldie - sammanfattande träning

Vår gosiga tjej Goldie har hunnit fylla 2 år och även gjort en hel del aktiviteter som jag inte hunnit blogga om.


Hon har gjort sitt MH och det har jag bloggat om längre ner

Hon har hunnit med att ta en hög med privatlektioner på Mårtensby gård där duktiga Ewa Myrbrink skulle lära oss vallning av får. Vi kämpade på inomhus i deras träningshus varje vecka och vi gjorde övningar hemma som skulle kunna hjälpa till med vallningen. Vi provade olika grepp men Goldie var verkligen helt ointresserad av att samarbeta med någon av oss gällande vallning. Till slut ville Ewa att vi skulle sluta för att det helt enkelt inte kommer att gå att få henne intresserad av att valla. Mitt mål var ju annars att vi skulle ta vallanlagsprovet. Trist när man kämpat så längre och lagt så mycket pengar att det verkligen var omöjligt. Ewa hade haft många andra colliehundar så hon är van att lära många raser valla. Hon tävlade fram kelpierasens första lydnadschampion och vi hade många intressanta diskussioner om träning. Det var ändå värt att göra detta för Goldie blev aktiverad och vi lärde oss en hel del om vallning och träning.

Började en kurs som heter Tävlingslydnadssatsning på UHAC med en bra tränare. Flera har redan tävlat lydnadsklass 1 så vi kan gå fort framåt. Vi tränar moment från lydnadsklass 2 och 3 också och använder klicker, targetplattor, handtarget och mycket annat bra runt omkring som man har nytta av när man tränar in momenten. Hade redan kört med targetplatta och klicker så vi var en bit på väg. Goldie är så duktig och klarar av allting vi har gjort. Vi är oftast inomhus men två gånger har vi varit utomhus delar av tiderna också, t.ex. när vi skulle hoppa hinder. 

Annars tränar jag rally som vanligt så hon kan ju alla skyltar i nybörjarklassen bra. Lite viltspår och vanligt spår har det också blivit. Tränat lite då och då på Uppsala BK där man kan låna hinder osv, annars blir det mest träning hemma.

Tycker vi har hunnit med en hel del med vår 2-åring. Förutom det jag tränar själv; rally och viltspår, har vi gått ett antal kurser: 

- Privatlektion hos Bus Hundlydnad, nov. 2013
- Lek och Kampkurs för Michael Hedman, nov. 2013
- Tävlingslydnadskurs på Hunduddens Träningscenter vintern 2013-våren 2014
- Vallning och annan träning med övernattning på Gatefields kennel, februari 2014
- Många privatlektioner i vallning på Mårtensby gård för Ewa Myrbrink, vintern 2014/2015
- Tävlingslydnassatsning på UHAC för Nina Eriksson, våren 2015
- Öppen ringträning på Uppsala Läns Kennelklubb, våren 2015

Vi får se vad vi hittar på mer i år. Ändå nöjd att man hann med så mycket med Goldie förra året trots att pappa var så sjuk och gick bort och att vi hade valparna. Man fick ju sätta upp rallyskyltarna och köra vid midnatt eftersom det var så otroligt varmt på sommaren också. Men nu kan hon som sagt rallyn. En utställning blev det ju faktiskt också.

Känner mig redo för något nytt. Sugen på att testa nosework. Verkar vara en aktivitet man kan träna själv och även inomhus som aktivering vintertid. Ska bestämma om det är Gina eller Goldie som ska få gå med mig på en sådan kurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar