söndag 1 december 2013

Goldie på kurser

Goldie är nu nio månader och har fått börja gå lite kurser.
Först ut var lydnadskurs på Hunduddens Träningscenter ute på Djurgården i Stockholm. Lärare var Barbro Rydén. Den kursen var tre gånger i 2 ½ timme per gång och vi var bara fyra hundar. Först började vi träna utomhus och därefter gick vi in i deras träningshall. Väldigt bra kurs och bra lärare men tyvärr fick vi hoppa av då Goldie precis började löpa lagom till lektion nummer två sista november.
Mycket imponerad av Goldie som orkade hålla fokus och var intresserad. Längtar tills vi kan hoppa på kursen igen.
Här är Goldie inne i träningshallen.


Nästa kurs var en privatlektion hos Åsah på Bus Hundlydnad. Åsah var kanonduktig och vi hann jobba igenom en hel lista på vitt skilda områden vi ville ha feedback på och vi gjorde framsteg inom alla moment. En intensiv timme som gav mycket tillbaka. 
Här är det Karin och Goldie som övar.


Ytterligare en kurs har vi hunnit med. En heldagskurs i lek och kamp med Michael Hedman. Michael har arbetat flera år i Kambodja med att utbilda malinois till minhundar. Deras belöning som vuxna var en kong i snöre. Mycket lärorik kurs där vi fick lära oss vilka redskap (fysiska och mentala) som passade varje individ just nu och hur man sedan byggde vidare. Goldie jobbade på jättebra under passen och blev till vår stora stolthet utnämnd till dagens bästa hund då hon glatt kampade med vår kursledare och inte vek sig för belastning. Bra att kunna ta fram kampen i sin hund och ha den som belöning och att välja rätt leksaker till rätt ålder och mognad.
Tyvärr tog jag inga kort så det här är en gammal bild på Goldie med en av sina favoritkampleksaker, boll på snöre

4 kommentarer:

 1. Så duktig Goldie är, inte bara vacker utan smart också =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :)
   Det är roligt att träna när hunden verkligen är glad och engagerad.

   Radera
 2. Vilken underbart trevlig blogg du har!! Hittade hit tack vare den där blogglistan på Häromi (grattis till det förresten), och ska nu sätta mig ner och läsa lite här. Superfin hund! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad snällt!
   Visste inte att de hade en sådan lista, ska gå in och kika, tack för tipset :)

   Radera