måndag 1 september 2014

Valparna - dag 67

66 dygn (söndag 31/8)

Första natten ensam fick Lilleman sova inne i stora sovrummet med mig. avgränsade så Goldies stora Biabädd precis fick plats vid dörren och Lilleman fick resten av rummet. Gina sov i det lilla sovrummet med mamma. Lilleman sov i 2-timmars-intervaller sedan blev han orolig. Men han lugnade sig när han fick kissa och bli klappad.

När jag skriver detta är det redan måndag. Natten till måndag gick mycket bättre. Då vaknade han bara en enda gång och det enda han behövde då var några klappar så somnade han om och sov till 4.30.

På söndagen åkte vi in till Uppsala. Lilleman fick sitta längst bak i en av burdelarna. Goldie sitter i den andra. Gina satt längst fram i sin sele. Blev förvånad hur cool Lilleman var nu. Han har ju haft stora ögon och varit mest vaken när han åkt med syskonen förut. Nu gick han och lade sig på alla turer vi åkte mellan affärer och till och från Uppsala. Väldigt skönt med hundar som kan åka bil och må bra.

Här är han på parkeringen vid Zoo affären och City Gross. De hade inte öppnat ännu så det var lugnt och fint att traska omkring och nosa.

Efter att ha åkt till ÖoB och handlat mer papper och låtit Lilleman kila runt på gräsmattorna och kissa åkte vi hem till min pappa. Här fick Lilleman prova att åka hiss, gå på marmorgolv och titta på en helt annan bostad. Pappa har han träffat ett par gånger när han varit ute i Burvik. Det gick fint och han satt i knät på pappa en stund.
Här äter han sin lunch. Han och syskonen äter bäst när man handmatar eller om man spiller ut lite lösa piller. Funderar på om det är lättare för dem att se de ensamma pillren för alla valde hela tiden de piller som låg lösa utanför i första hand.

Sedan blev det en tripp till Willys där jag lät honom gå runt rätt länge medan vi väntade på Kerstin som handlade. Han tittade på bilar och folk och nosade mycket. Jobbigt bara att folk slänger så mycket fimpar och snus. Man fick stå krokig och kika på var han hade munnen hela tiden ;)

Fick rapport idag måndag över hur det gått för Bowser. Han börjar göra sig hemmastadd i soffan och äter fint idag även om han inte var så sugen på mat igår. Men det är ju otroligt stor omställning att byta miljö och byta människor och inte ha några hundar runt sig längre så man kan förstå att han blir lite trött och inte så sugen på mat. Men jag tycker det verkar jättebra att han äter fint redan idag igen! Har stor tilltro till den lilla familjen. Ambitiösa människor som vill hans bästa, precis som Lunas duktiga familj. Fattar inte att jag haft sådan tur att hitta så bra hem. Och väldigt glad att jag tackat nej till de som inte känts bra, det har lönat sig att vänta för nu blev det så rätt för båda som har flyttat. 
Håller på och ska lägga ut en ny annons på Lilleman på Blocket. Han är ute på rasklubbens hemsida och på Kennelklubbens sida Köpahund.se och i Uppsala Nya Tidning på nätet och i tidningen i helgen. Hoppas det blir fler som hör av sig, har fått tacka nej till några på Lilleman nu men vi har inga orimliga krav så det kommer nog dyka upp någon, vägrar sälja om vi inte tror det blir bra för honom för då blir det inte bra för ägarna heller och alla ska ju vara glada och nöjda i många långa år framöver!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar