tisdag 2 september 2014

Valparna - dag 69

68 dygn (tisdag)

Lilleman är så otroligt kelig och lugn och fin nu när han blivit ensam. Vi kampar och leker och han leker så bra med Gina nu, kan hundspråk han också. Mognar på fint vår Lilleman. Nu får han en chans att utvecklas när han inte måste kämpa mot syskon som vägde närmare dubbelt så mycket som honom själv. Ska förresten sätta mig och göra lite nya Exceltabeller över deras vikter. Vi var smått fanatiska och vägde dem varje dag. Men är det första kullen så ville vi lära oss så mycket som möjligt och det var faktiskt bra att vi gjorde det då kunde man se om någon halkade efter och hålla lite extra koll och kanske handmata lite nästa dag.

Rapport från Luna idag. Hon har varit med matte i stallet hos mattes ridhästar. Trots att hon är så liten så vande hon sig vid hästarna. Bra jobbat Luna och matte! Dessutom fick hon prova att vara helt lös och då hade hon gått vid mattes sida hela tiden och sedan provade de inkallning och då kom hon direkt och fick skinka. Tror att det lönar sig att uppfödaren försöker göra lite övningar och ha valparna i koppel några gånger innan de åker så minns de att t.ex. inkallning har de gjort förut. Då kanske det blir mer en automatisk reaktion att hon ska komma springande. Belönar man dem också så är det ju stor chans att lyckas. Kul att det går så bra för lilla Luna. Har man duktiga mattar och hussar så har man goda förutsättningar att bli en bra vovve. Klorna hade Luna också fått klippta när hon var lite dåsig och trött. Perfekt!

Här är Luna framme och tittar på hästarna som hon kommer att få träffa många gånger då matte rider mycket.


Bowser rapporterar att han varit ända borta vid mataffären idag. När husse handlade var matte och Bowser utanför och tittade på alla människor, bilar och annat spännande. Så nu på kvällen sov han som en stock :)
Matte och husse var så duktiga att de bar Bowser hela vägen till affären så han kunde orka stå där sedan och titta på allt spännande. Bra med valpköpare som vet hur man tar hand om en liten valp. De ska inte gå långt alls när de är såhär små. De kan gå längre promenader när de är färdigväxta vid ca 9 månaders ålder. Nu kan man gå ca 5 minuters promenad de närmaste månaderna. Men busa på tomten och bestämma själva när de ska stanna kan de göra betydligt längre stunder.

Bowser ute på äventyr i stora världen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar