onsdag 20 augusti 2014

Valparna - dag 56

55 dygn

På förmiddagen var Kerstin iväg och fixade bilen och då passade jag på att ha en och en ute på tomten. Då kunde man låta dem springa lite mer fritt utan att behöva passa så de inte sprang under bilen. Körde inkallning med skinka med en i taget medan de andra var på verandan och busade med Gina. Tiken Luna är en äventyrare så hon springer gärna iväg lite längre. En fara fanns fortfarande och det är förrådet som står på hålsten med en massa mellanrum. När vi hade första collien spikade vi igen där men nu är det öppet. Självfallet måste Luna rusa dit och kolla, då blev jag lite nervös men hon kom när jag ropade på henne :) Träning lönar sig!


Lilleman busar med Gina

På eftermiddagen tog jag ut Lilleman för mer inkallningsträning. Det gick bra och han är fokuserad nu och vet att det finns godis när han kommer. Alla tre följer en gärna eftersom de vill ha godis så man får stå stilla och vänta ut dem så de kan gå iväg själva och sedan ropa tillbaka dem. Det började dugga lite när vi hade börjat men vi hann med ett tag. Precis när vi kom in började det vräka ner så de andra fick vänta. Mer bus på verandan istället.

Flickan Luna tog ett rejält tag i jeansbenet och skakade det så att det verkligen skulle dö ordentligt.

På eftermiddagen var det uppehåll ett tag men väldigt blött i gräset så Pricken och Luna fick koppelpromenader utanför tomten på asfalten istället. Lät dem vara ute lite längre var och en. Idag gick Luna jättefint hela tiden och både hon och Pricken upptäckte grannens soptunna och intressanta växter som skulle analyseras. Inget backande eller hoppande idag. Lugnt och fint i skritt och trav för båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar