söndag 24 augusti 2014

Valparna - dag 60

59 dygn

De är så otroligt duktiga på natten nu. De har gått och lagt sig vid 22 och inte gått upp förrän vid 4.30. Inga olyckor alls i bädden utan tar man ut dem på en gång då så kissar de. Lilleman är väl den som har svårast att hålla sig så honom får man skynda sig ut med. Efter det får de en första frukost och efter det går de ut igen och kissar och bajsar. Sedan är de pigga en stund av maten men efter en stund sover de igen.

Idag kom det faktiskt några solstrålar på morgonen så vi skyndade oss ut för att ta nya bilder på Pricken i solskenet. Ville få hans orange färger att synas mer. Luna hade vi inte fotat så det var perfekt att hinna med henne också i solen.
Pricken som är så duktig att ställa upp sig.

Pricken står och väntar på att få godis för att han ställt sig så fint.

Pricken sitter fint.

Luna fick jag till några bilder på till slut, hon tyckte godiset och allting var väldigt intressant så det var svårt att stå helt stilla idag.

 Idag blev Luna duschad och schamponerad. Det gick jättebra hon var lugn och fin. Vi tog det väldigt snabbt så hon hann inte bli orolig. Schamponerade bara svans, byxor, mage och ben. Tyckte det kunde räcka första gången. Annars är alla väldigt vana vid att bli tvättade i rumpan. Det har man fått göra på de flesta flera gånger i veckan för det har fastnat i allt hår i baken på dem vissa dagar. Då håller en av oss valpen med bakbenen ned i handfatet och den andra tar tvättlappar och tar vatten från en svagt rinnande kran och baddar bort det som inte ska vara där. De är jätteduktiga och lugna med detta. 

Luna har ätit skinka och vill gärna ha mer!
.

Tack och lov var det före Luna blev tvättad som de var ute och grävde i den härligt leriga gropen igen. Här är det Pricken och Luna som är alldeles leriga om nosarna. Kloklippning av allihop blev det också idag. De måste ju vara fina när de ska till tant veterinär imorgon :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar