torsdag 28 augusti 2014

Valparna - dag 62

61 dygn (tisdag)

Hela 60 dygn fick vi med alla tre valparna. Dygnet runt av kärlek, skötsel, oro och skoj. Det har verkligen varit en lärorik och givande upplevelse. Fantastiskt roligt att få se hur de har utvecklats och fått sina egna personligheter. Är man med dem hela tiden som vi varit lär man verkligen känna dem och det finns mycket att säga om varje valp om man tar sig tid att lyssna in dem och se hur de är. Är en mer nyfiken, är en mer social, har en mer spring i benen, är en duktigare på hundspråk, tycker en mycket om mat, är en bra på kontakt och följsamhet, gillar någon speciellt att kampa eller att rulla en boll eller att brottas, är en bättre på att koppla av i alla situationer, har en kommit längre i att kommunicera. Nu vet man att man kan fråga uppfödarna mycket mer ingående om personligheter och ha en bättre chans att få de valp som verkligen passar en själv.

Idag har det hänt mycket. Vi har varit och ögonlyst dem och flickan Luna har flyttat till sitt nya hem!

Ögonlysningen gick jättebra. Alla är fria på alla punkter. Duktiga trevliga Eva Hertil tog hand om dem. Efter en stund utbrister hon "Men herrgud vilka valpar ni har, de är ju helt underbara!". När vi gick fick vi höra igen hur bra hon tyckte de var mentalt. Ögonlysning är en långdragen process så vi är så nöjda med dem idag! Känns bra när en så kunnig person ger en spontant beröm :)

Vi fick rådet att hålla dem under frambenen och bakom ryggen så de hängde rakt ned uppsträckta. Skulle tydligen likna om mamman bär dem i nackskinnet. De var stilla och duktiga under hela lysningarna. Funkade jättebra att hålla dem så. Det gjorde man med collievalpar sa hon :)

Här är det Pricken och Luna som är ute i väntrummet

Ganska snart efter att vi kommit hem fick Pricken besök av ett par som väntat länge på att få träffa honom. Tyckte det gick bra och Pricken var lekfull och gosig som han brukar vara trots att han var trött efter dagens äventyr hos veterinären. Tyckte de var lugna och fina med honom och de är hundvana och kommer att kunna vara med honom på dagarna så han slipper vara ensam och dessutom ska han få köra agility. Låter lovande för honom.

På kvällen kom Lunas husse och matte för att hämta henne. Vår förstfödda valp på kenneln blev också den som flyttade först. Har stort förtroende för hennes matte och husse som är duktiga hundfolk och som ska ha henne med hela dagarna. Jag försökte skärpa mig men kunde inte låta bli att fälla en tår. Svårt när de hunnit bli nästan nio veckor (på torsdag) så man hunnit lära känna dem. Nu har personligheterna verkligen börjat visa sig. Men hon kommer att få det jättebra och hon hamnar i Täby som är nära så vi kommer att ha en chans att se henne igen! Vi fick rapport redan på kvällen att hon sovit fint i bilen (det gjorde hon i vår bil också och i tygburen hos veterinären, hon har lätt för att koppla av). Och hon hade funnit sig tillrätta med sina sambor katterna.

Gina gick runt och letade i huset efter Luna, hon förstod att hon hade försvunnit. Men som tur är bor två kvar så det gick bra för Gina.

Passade på att få bli fotade tillsammans med alla tre valparna och mamma Gina. Luna längst till vänster, Lilleman och Pricken och mamma Gina bredvid oss.

Luna på verandan

Luna innan de kommer med sin goda pinne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar